دیپلم گردشگری
دیپلم گردشگری شاخهای از دیپلمهای رسمی آموزش و پرورش در شاخه کاردانش است .
در دیپلم گردشگریدانش آموز میبایست علاوه بر دروس عمومی که در مدارس آموزش و پرورش میگذراند ،دروس مهارتی را نیز در آموزشگاههای فنی و حرفهای گذرانده و نمره قبولی بگیرد.
اگر در مقطع روزانه باشید یعنی زیر ۱۸ سال و بدون فراغت از تحصیل میتوانید رشته گردشگری در هنرستانهای آموزش و پرورش را انتخاب کنید در غیر اینصورت مهارتها در آموزشگاههای فنی و حرفه ای و دروس عمومی در مدارس گذرانده میشود.
با گذراندن هر دوره یک مدرک گردشگری فنی و حرفهای برای متقاضی صادر میگردد که این مدارک دارای اعتبار بینالمللی بوده و قابل ترجمه میباشند.
دیپلم گردشگری در مجموعه هشتم کاردانش آموزش و پرورش شامل چهار درس تخصصی و مجموعا ۳۴ واحد میباشد.
حدوداً شش ماه میباشد. (در بعضی موارد در صورت امکان معرفی این زمان کاهش مییابد)
در مجموعه نهم کاردانش تعداد واحدهای مهارتی دیپلم گردشگری به ۴۵ واحد رسیده است و دو درس هم اضافه شده است.
قبولی در این رشته بالای ۹۰% میباشد.
دروس دیپلم گردشگری
راهنمای عمومی گردشگری :
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل :
کلیات و مفاهیم گردشگری، بررسی ویژگیهای جغرافیایی ایران, بررسی ویژگیهای تاریخی ایران, بررسی ویژگیهای فرهنگی و ارتباط آن با مردم شناسی, بررسی روحیات ملل, بررسی صنایع دستی و معماری ایران از دیدگاه گردشگری, سخنوری و فن بیان, الگوهای رفتاری بینالمللی, قوانین و مقررات مرتبط با صنعت گردشگری, بررسی مذاهب گوناگون, سازماندهی و اجرای تورهای گردشگری است.
راهنمای موزه :
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:
مفاهیم و تاریخچه موزه، کلیات و ساختار موزه، وظایف و عملکرد موزه، موزههای ایران و جهان، فنون موزهداری، بازاریابی موزه و طراحی موزه میباشد.
راهنمای گردشگری فرهنگی:
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل :
تعاریف و مفاهیم پایه میراث فرهنگی، بررسی رابطه فرهنگ و مذهب، بررسی رابطه فرهنگ و اقلیم، استفاده از زبان گویش و ادبیات محلی در گردشگری فرهنگی، کاربرد موسیقی سنتی در گردشگری فرهنگی، بررسی جشنها و مدیریت آن در فرهنگ، بررسی رابطه فرهنگ و بازیهای محلی، بررسی رابطه فرهنگ و صنایع دستی، بررسی رابطه فرهنگ و غذاهای بومی و محلی، برنامه ریزی و اجرای بسته سفر گردشگری فرهنگی است.
راهنمای محلی:
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:
بکارگیری تعاریف و مفاهیم راهنمای بومی محلی، تبیین جاذبههای تاریخی بومی، تبیین جاذبههای فرهنگی بومی، تبیین جاذبههای طبیعی بومی میباشد.
راهنمای طبیعت گردی:
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:
کارهایی همچون شناخت اکوسیستم، مفاهیم و اصول گردشگری مبتنی بر طبیعت (اکوتوریسم)، شیوه استقرار زندگی در طبیعت، شناخت حیات وحش، تشخیص غارها، کوهها و زمین شناسی، شناخت انواع اقلیم و آب و هوا، شناخت گونههای گیاهی ایران، شناخت ورزشهای مرتبط با طبیعت، عکاسی و فیلمبرداری در طبیعت، شناخت ورزشهای مرتبط با طبیعت و شناخت مجموعه قوانین و مقررات محیط زیست میباشد.
راهنمای گردشگری سلامت :
این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:
مفاهیم گردشگری سلامت، وظایف راهنمای گردشگری سلامت، برقراری ارتباط راهنمای گردشگری سلامت با نهادهای ذیربط، سازماندهی و برنامه ریزی گردشگری سلامت در ایران و جهان و کاربرد قوانین و مقررات خدمات گردشگری سلامت میباشد.