دیپلم گردشگری

دیپلم گردشگری

دیپلم گردشگری شاخه‌ای از دیپلم‌های رسمی آموزش و پرورش در شاخه کاردانش است .

در دیپلم گردشگریدانش آموز میبایست علاوه بر دروس عمومی که در مدارس آموزش و پرورش می‌گذراند ،دروس مهارتی را نیز در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای گذرانده و نمره قبولی بگیرد.

اگر در مقطع روزانه باشید یعنی زیر ۱۸ سال و بدون فراغت از تحصیل می‌توانید رشته گردشگری در هنرستان‌های آموزش و پرورش را انتخاب کنید در غیر اینصورت مهارت‌ها در آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای و دروس عمومی در مدارس گذرانده می‌شود.

با گذراندن هر دوره یک مدرک گردشگری فنی و حرفه‌ای برای متقاضی صادر می‌گردد که این مدارک دارای اعتبار بین‌المللی بوده و قابل ترجمه می‌باشند.

دیپلم گردشگری در مجموعه هشتم کاردانش آموزش و پرورش شامل چهار درس تخصصی و مجموعا ۳۴ واحد میباشد.

حدوداً شش ماه میباشد. (در بعضی موارد در صورت امکان معرفی این زمان کاهش می‌یابد)

 در مجموعه نهم کاردانش تعداد واحدهای مهارتی دیپلم گردشگری به ۴۵ واحد رسیده است و دو درس هم اضافه شده است.

قبولی در این رشته بالای ۹۰% میباشد.

 

دروس دیپلم گردشگری

راهنمای عمومی گردشگری :

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل :

کلیات و مفاهیم گردشگری، بررسی ویژگی‌های جغرافیایی ایران, بررسی ویژگی‌های تاریخی ایران, بررسی ویژگی‌های فرهنگی و ارتباط آن با مردم شناسی, بررسی روحیات ملل, بررسی صنایع دستی و معماری ایران از دیدگاه گردشگری, سخنوری و فن بیان, الگوهای رفتاری بین‌المللی, قوانین و مقررات مرتبط با صنعت گردشگری, بررسی مذاهب گوناگون, سازماندهی و اجرای تورهای گردشگری است.

راهنمای موزه :

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:

مفاهیم و تاریخچه موزه، کلیات و ساختار موزه، وظایف و عملکرد موزه، موزه‌های ایران و جهان، فنون موزه‌داری، بازاریابی موزه و طراحی موزه می‌باشد.

راهنمای گردشگری فرهنگی:

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل :

تعاریف و مفاهیم پایه میراث فرهنگی، بررسی رابطه فرهنگ و مذهب، بررسی رابطه فرهنگ و اقلیم، استفاده از زبان گویش و ادبیات محلی در گردشگری فرهنگی، کاربرد موسیقی سنتی در گردشگری فرهنگی، بررسی جشن‌ها و مدیریت آن در فرهنگ، بررسی رابطه فرهنگ و بازی‌های محلی، بررسی رابطه فرهنگ و صنایع دستی، بررسی رابطه فرهنگ و غذاهای بومی و محلی، برنامه ریزی و اجرای بسته سفر گردشگری فرهنگی است.

راهنمای محلی:

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:

بکارگیری تعاریف و مفاهیم راهنمای بومی محلی، تبیین جاذبه‌های تاریخی بومی‌، تبیین جاذبه‌های فرهنگی بومی‌، تبیین جاذبه‌های طبیعی بومی می‌باشد.

راهنمای طبیعت گردی:

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:

کارهایی همچون شناخت اکوسیستم، مفاهیم و اصول گردشگری مبتنی بر طبیعت (اکوتوریسم)، شیوه استقرار زندگی در طبیعت، شناخت حیات وحش، تشخیص غارها، کوه‌ها و زمین شناسی، شناخت انواع اقلیم و آب و هوا، شناخت گونه‌های گیاهی ایران، شناخت ورزش‌های مرتبط با طبیعت، عکاسی و فیلمبرداری در طبیعت، شناخت ورزش‌های مرتبط با طبیعت و شناخت مجموعه قوانین و مقررات محیط زیست می‌باشد.

راهنمای گردشگری سلامت :

این درس از دیپلم گردشگری شامل مفاهیمی مثل:

مفاهیم گردشگری سلامت، وظایف راهنمای گردشگری سلامت، برقراری ارتباط راهنمای گردشگری سلامت با نهادهای ذیربط، سازماندهی و برنامه ریزی گردشگری سلامت در ایران و جهان و کاربرد قوانین و مقررات خدمات گردشگری سلامت می‌باشد.

 

دیپلم گردشگری

زمینه‌ شغلی رشته گردشگری

فارغ التحصیلان دیپلم گردشگری آموزش و پرورش می‌توانند به فعالیت‌های مرتبط با توریست و جهانگردی و ایرانگردی پرداخته و در این صنعت نوپا راه موفقیت را در پیش گیرند.

از مشاغل مرتبط با این رشته، فعالیت در سازمان‌های مرتبط با گردشگری مانند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، آژانس‌های گردشگری به عنوان راهنمای تور، راهنمای طبیعت گردی، اشتغال در موزه‌ها به عنوان راهنمای موزه و ……. می‌باشد.

پذیرش دانشگاهی رشته گردشگری

در دانشگاه بعد از اخذ دیپلم گردشگری می‌توان در رشته مدیریت جهانگردی ادامه تحصیل داد. رشته مدیریت جهانگردی یکی از رشته‌های گردشگری موجود در کشور است، مشخصه اصلی آن میان رشته‌ای بودن آن است.

اگر نگاهی به فهرست دروس این رشته بیاندازیم این موضوع کاملا روشن خواهد بود. عناوین دروس رشته مدیریت جهانگردی را در یک دسته بندی کلی می‌توان شامل: زبان (های خارجی)، اقتصاد، ریاضیات و آمار، دروس مدیریت و بازاریابی ، علوم اجتماعی، تاریخ و جغرافیا دانست که شامل دروس مدیریتی و گردشگری است. رشته مدیریت جهانگردی برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ در ایران راه اندازی شد.

اولین دانشگاهی که این رشته را وارد سیستم آموزشی کشور نمود دانشگاه علامه طباطبایی بود. در واقع دانشگاه علامه طباطبایی را می‌توان پدر علم گردشگری کشور دانست. این دانشگاه همچنین در سال‌های بعد پیشرو راه‌انداری دوره‌های ارشد و دکترا در کشور شد. این رشته هم‌اکنون در تمام دانشگاه‌ها (دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی) و در تمام مقاطع تحصیلی پذیرش دانشجو دارد.

 

بعد از اخذ دیپلم گردشگری در صورت تمایل میتوانید در هر رشته دلخواه در دانشگاه علمی کاربردی ادامه تحصیل بدهید.

تماس با ما :

 آدرس ما: 

تهران، تهران نو، پایین تراز میدان امامت، نبش خیابان عبدالعظیمی، پلاک 101، واحد 2

اینستا گرام آموزشگاه آینده برتر

     شماره تماس:

02177151273 ، 02177163338

مدیریت آموزشگاه آینده برتر : سرکار خانم مهندس عسگری