نرم افزارهای موردنیاز رشته های معماری و عمران
رشته معماری و عمران از رشته های محبوب و پرکاربرد می باشد . این رشته ها دارای یک سری دروس تئوری و عملی هستند و نرم افزارها کمک زیادی در بالا بردن سرعت و کیفیت کار دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته ها دارد .
در آموزشگاه معماری آینده برتر با بیش از 20 سال تجربه درخشان ، شما می توانید هم دروسی مثل نقشه کشی دستی را بیاموزید و هم با نرم افزارهای معماری آشنا و مسلط شوید .
همچنین می توانید برای مهارت هایی که فرا گرفته اید مدرک بین المللی نیز دریافت کنید!
تعدادی از نرم افزارهایی که بیشتر مورد استفاده رشته های معماری و عمران می باشند عبارتند از :
1. نرم افزار SketchUp :
اسکچاپ یک نرمافزارسه بعدی بسیار آسان و کاربردی با محیطی ساده در معماری است. این نرمافزار یکی از ساده ترین و سریعترین برنامههای مدل سازی است که درزمینههای طراحی داخلی و عمران و فیلمسازی و طراحی بازیهای کامپیوتری و …کاربرد دارد.با استفاده از این نرمافزار میتوانید به طراحی دقیق و هوشمند نقشه وساخت انواع ماکتهای مجازی در ابعاد کوچک بپردازید.
2. نرم افزار AutoCAD:
یکی از معروفترین و کاربردی ترین نرمافزارهای معماری است که برای طراحی و ترسیم فنی و نقشه کشی از آن استفاده میشود. این برنامه بهترین نرمافزار برای نقشه کشی ساختمان و طراحی پروژههای عظیم است. برای تبدیل ایدههای خلاقانه به طرحهای مفهومی از ابزارهای سه بعدی در اتوکد استفاده میشود ، به این دلیل که دقیقا چیزی را که تجسم کرده ایم طراحی میکند .نرم افزار اتوکد بسیار دقیق و سریع است که توسط معماران ،مهندسان و طراحان گرافیکی مورد استفاده قرار میگیرد که بدون شک از محبوب ترین و قوی ترین ابزار مهندسی به شمار میرود.
3. نرمافزار 3D Max :
نرم افزار تری دی مکس از برترین مطرح ترین نرم افزارهای گرافیکی معماری برای طراحیهای سه بعدی و شبیه سازی است. این نرم افزار توسط کمپانی Auto Desk تکثیر شده است. ازابزارهای قدرتمند این نرم افزار برای بازی سازی رایانه ای و طراحی شخصیتهای بازی و محیط بازی استفاده میشود. با استفاده از این نرم افزار میتوانید ایدههای خود را مدلسازی و موجودات و کارکترها را متحرک سازی کنید و در نهایت آنها را در کمترین زمان و بالاترین کیفیت به انیمیشن تبدیل کنید. وجود داشتن پلاگینهای متعدد در نرم افزار تری دی مکس باعث شده که در ساخت پروژههای سینمایی و فیلمهای مشهور برای خلق جلوههای ویژه ی سینمایی مثل فیلم مردعنکبوتی نقش بسزایی داشته باشد. همچنین طراحان معماری از این نرم افزار برای طراحی داخلی، طراحی نما، طراحی دکور و… استفاده میکنند.
4. نرم افزار revit :
یکی از نرمافزارهای بسیار مهم در رشته معماری است که برای ایجاد مدل سازی اطلاعات ساختمان استفاده میشود. با استفاده از این نرمافزار، معماران می توانند خیلی سریع طرح کلی طبقات ساختمان را ترسیم کنند. تمام ساختار ساختمان به طور هوشمندانه به یکدیگر مرتبط هستند و ممکن است که تغییر کنند، این نرمافزار هر تغییر پیش آمده را به صورت خودکار به تمام مدلهای ساختمان اعمال می کند.
5. نرم افزار Tekela Structures :
یکی از نرمافزارهای مدل سازی سه بعدی مهندسی عمران میباشد.این نرم افزار برای طراحی سازههای بتنی وفولادی و نقشههای کارگاهی است که با نام تجاری XSteel شناخته شده است. نرمافزار تکلا استراکچرز ابزاری پیشرفته و قدرتمند برای سازندگان سازههای فلزی و مهندسان نقشههای اجرایی است.
6. نرم افزار SAP :
این نرم افزار یکی از آخرین و قوی ترین نسل از نرمافزارهای تحلیل سازهها است. دارای قالبهای آماده است که میتوان با آن طرحهای پیچیده ای را شبیه سازی کرد و در زمان بسیار کوتاهی میتوان به کار با آن تسلط پیدا کرد .سپ اتصالات تیر و ستون در اتصالات داخلی و همچنین در سازههای فلزی را به صورت خودکارایجاد میکند.